destinasjon, halden, turistinformasjon, turistinfo, ormtjern, ormtjernhytta, høstferie

I Halden finnes det et stort utvalg av aktiviteter for små og store som er glad i å være i bevegelse eller bare liker nye opplevelser – også på høsten.

EVENTYRLIG TURTIPS FOR HELE FAMILIEN
Ved Ormtjernhytta i Halden er det mye å oppdage; både av ting som gror, dyr og innsekter – ja, selv skapninger fra eventyrverden er å finne! Her finner dere en familievennlig tursti rundt Ormtjern, med troll og eventyrfigurer i og ved stien. Like moro for store som små. Selve stien er på 1 kilometer i lett skogterreng. Turen er ikke veldig lang, men det anbefales å setta av god tid til å leke og utforske de eventyrlige skapningen. Det anbefales også å la barnevognen stå, og bruke bæremeis for de aller minste.

Turstier til Ormtjern fra Ertemoen (3,2 km), Kruseter (2 km), og fra bommen (0,8km) – bilkjøring helt frem kun i forbindelse med sportshyttas åpningstider.

SKOFABRIKKEN
Høst er også tiden for lun og koselig stemning innendørs, og i Skofabrikken er det gode muligheter for at dere finner nettopp dette. Her kan dere lene dere godt tilbake med popcorn i hånda og bli Minions, Tom Cruise og Emma Thompson inn i humor, action og drama på byens kino. Eller besøke Haldens nye bibliotek, hvor dere har mulighet til å ta med familien på en reise inn i litteraturens verden. Eller kanskje dere bare vil nyte en digg kakao og spise en sesonginspirert lunsj på Vekst Spiseri, som gjør seg like godt i magen som på Instagram.

Og det aller beste, er å kombinere alt sammen! 

VIA FERRATA MED SPEKTAKULÆR UTSIKT
Via Ferrata Haldenkanalen ved Brekke sluser tar deg til nye høyder og byr på skikkelige kule utfordringer som (egentlig) passer for hele familien. En kul hengebru – 15 meter over Haldenkanalen, en spennende klatreløype og en 250 meter lang zipline er bare noe av det som venter deg. Inger Midttun i Via Ferrata mener at det ikke er en hindring om du er redd for høyder: – Her har du bakken under deg gjennom hele klatreløypa, bortsett fra på hengebrua og når du kjører zip-line. Mange sier: Jeg trodde jeg var høyderedd, men dette var jo kjempegøy! Og så er de så glade når de har klart det!

Og tør ikke de voksne, er vi helt sikre på at barna tør!